Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Elutasítják a magyarok a külföldi befolyásolási kísérleteket + videó

A nemzeti konzultációból kiderül, hogy a túlnyomó többség kiáll a törvényi szigorítások mellett.

2024. 01. 30. 8:26
HZ1_7517
20220315 budapest muegyetem rakpart az ellenzeki felszolalok hav Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nemzeti konzultációból kiderül, hogy óriási elutasítás övezi a külföldi befolyásolási kísérleteket, és a magyarok kiállnak a törvényi szigorítások mellett – közölte Zsigó Róbert. A Fidesz országgyűlési képviselője videónyilatkozatában hangsúlyozta: a modern magyar politikatörténetben nem volt még példa arra, hogy pártokat vásároljanak meg külföldi erők. – Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azonban kikotyogta, hogy az összefogás közös kampányát négymilliárd forintnyi dollárral egészítették ki. Ez nyílt befolyásolási kísérlet. A külföldi pénzek elfogadásával a dollárbaloldal egy több mint harmincéves konszenzust rúgott fel – emlékeztetett a politikus, hozzátéve, hogy az is kiderült, hogy Karácsony Gergely egyesületébe is kötegelve vándoroltak az eurómilliók.

Az eddigi vizsgálatok rámutattak arra, hogy a teljes dollárbaloldalt behálózták a külföldi pénzek

– hangsúlyozta. Kiemelte: a magyarok joggal várják el, hogy az állam garantálni tudja saját maga függetlenségét, és hogy el tudjon hárítani minden külföldi befolyásolási kísérletet. – A nemzeti konzultációban erről is elmondhatták a véleményüket a magyar emberek.

Nem meglepő, hogy óriási elutasítás övezi a külföldi befolyásolási kísérleteket, és a magyarok kiállnak a törvényi szigorítások mellett. Éppen ezért a Fidesz és a KDNP a szuverenitásvédelmi törvényen keresztül zárja el azokat a kiskapukat, amiket a dollárbaloldal kihasznált az előző választás alkalmával

– szögezte le Zsigó Róbert, hangsúlyozva, hogy a kormánynak továbbra is első a nemzeti szuverenitásunk megvédése, és minden külföldi befolyásolási kísérlet elhárítása.

 

Borítókép: Baloldali összefogás a Műegyetem rakparton (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.