Éveken át molesztálta kislányait az apa – tíz évet kapott érte

A lányoknak megtiltotta, hogy beszéljenek a szörnyűségekről.

Forrás: MTI2024. 01. 26. 17:42
Erőszak
Erőszak Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt az apát, aki éveken át molesztálta két kiskorú lányát – tájékoztatott a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség. A közlemény szerint 

a 38 éves férfi a szexuálisan bántalmazott gyerekeknek megtiltotta, hogy tetteiről egymással beszéljenek vagy azt másnak elmondják.

Az ügyre azt követően derült fény, hogy az egyik lány osztálytársnőinek mégis elmesélte a történteket, ezáltal később az iskolai pszichológus, majd a rendőrség is tudomást szerzett a bűncselekményekről.

A Pécsi Törvényszék a férfit első fokon tavaly áprilisban folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A védelem felmentés iránti fellebbezése ügyében eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerőssé vált.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.