Franciaágyat, plazmatévét is lopott egy családi házból a kaposvári betörő

Az eltulajdonított tárgyakkal rendezte be új albérletét, elkapták.

2024. 01. 22. 8:12
bíró kalapács bíróság
Illusztráció (Fotó: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki lopás útján rendezte be az új albérletét – olvasható a Somogy Vármegyei Főügyészség lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írták, a vádirat szerint a férfi elköltözött az általa addig lakott kaposvári házból, és helyette egy bútorozatlan ingatlant bérelt. Ekkor jutott eszébe, hogy a korábbi lakóhelyétől nem messze, külföldi munkavégzése miatt felügyelet nélkül maradt a sértett ingatlana. A közlemény jelezte, hogy a vádlott ezt kihasználva feltörte a családi ház bejárati ajtaját, majd onnan minden mozdítható értéket – így többek között franciaágyat, hűtőszekrényt, bojlert és plazmatévét is – magával vitt. 

Miután a lopott dolgokból berendezte az albérletét, kiderült, hogy számos dologra nincs szüksége, ezért azokat eladta vagy egyszerűen elajándékozta. A vádlott a sértettnek több mint félmillió forint kárt okozott

– ismertették.

Az ügyészség kiemelte, hogy a férfinak egy másik lopás miatt is felelnie kell, ugyanis 2022 karácsonyán Kaposvár belvárosában beszélgetést kezdeményezett egy ittas állapotban lévő férfival, majd amikor a sértett a pénztárcáját elővette, a vádlott egy hirtelen mozdulattal kikapta a kezéből, és benne lévő közel ötvenezer forinttal elfutott a helyszínről.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére és az okozott kár megtérítésére tett indítványt

– hangsúlyozták.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.