Napsütés, szél, ónos eső – változékony idő vár ránk a héten

Hétfő este helyenként ónos eső várható.

2024. 01. 22. 6:32
köd, időjárás, naplemente, este Fotó: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előttünk álló héten az időjárási frontok pályája délebbre kerül, így ezek újra keresztezik a Kárpát-medencét – mozgalmas, többször csapadékos, gyakran szeles időre van kilátás.

Az első front hétfő este, éjszaka érkezik, többfelé okozva vegyes halmazállapotú csapadékot – számottevő esélye van a kellemetlen ónos esőnek is, ami miatt a HungaroMet a mai napra ki is adta a figyelmeztetést.

Délelőtt a Dunától keletre javulnak a látási viszonyok, de az északkeleti megyékben maradnak tartósan ködös, rétegfelhős tájak, arrafelé elvétve szállingózhat a hó. Másutt napos idő várható, amelyet délután egyre több és vastagabb fátyolfelhő szűrhet. A délies szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, de a tartósan párás, ködös északkeleti területeken fagypont körül alakulhat. 

Késő estére –3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán előbb egy meleg-, majd egy hidegfront is tiszteletét teszi nálunk, ekkor már nagyobbrészt az eső, zápor lehet a jellemzőbb.

A legszelesebb napnak a csütörtök ígérkezik, a szerdán átvonuló hidegfront mögött ekkor nagy területen számíthatunk erős, valamint viharos széllökésekre: a Győr–Budapest–Szeged szélcsatornában előbbiek közel biztosnak tűnnek a valószínűségi előrejelzések szerint, de utóbbiakra is elég magasak a százalékos valószínűségi értékek – még úgy is, hogy a várható eseménytől még mindig közel négy napra vagyunk.

Csütörtökön viharos széllökésekre is kell számítani. Forrás: HungaroMet

 

Borítókép: Pixabay

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.