Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet, bátrabb lesz még a Holdnál is

Jön az év első földközeli aszteroidája.

Forrás: IFL Science, Player2024. 01. 26. 13:50
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat kora este érdemes lesz az égre pillantani, mert egy óránkénti 23 ezer kilométeres sebességgel száguldó aszteroidát láthatunk a Földtől nem messze elhaladni – írja a Player az IFL Sience cikke alapján. 

Január 27-én halad el a Föld mellett az év első földközeli aszteroidája, a 2024 BJ jelű objektum. A kisbolygó 25 méter átmérőjű, sebessége másodpercenként 6,34 km, ami azt jelenti, hogy nagyjából óránként 23 ezer kilométert tesz meg, és a Földtől csaknem 353 ezer kilométeres távolságban halad el, ami azt jelenti, közelebb lesz hozzánk, mint a Hold, amely 384 400 kilométerre van.

A portál beszámol arról is, hogy az aszteroida szombaton délután három órakor közelíti meg a Holdat, majd három és fél órával később a Föld közelében halad el, állítólag ekkor érdemes lesz az égre nézni.

Hozzáfűzik, hogy bár csillagászati szempontból ez a 353 ezer kilométer kis távolságnak számít, ránk nem lesz veszélyes. Igaz, a NASA minden kilencmillió kilométernél közelebb elhaladó égitestet potenciálisan veszélyesnek tart.

 

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.