A belváros kellős közepére cipelték a lomokat, de a térfigyelő kamerák csúnyán lebuktatták őket

Videón az eset.

Forrás: Ügyészség2024. 01. 26. 12:41
null
Budapest, 2015. június 6. Lomtalanítás a VII. kerületben, a fõváros szórakozónegyedében 2015. június 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a házaspárral szemben, akik úgy szabadultak meg felesleges dolgaiktól, hogy bérelt lakásuk közelében kitették azokat az utcai szemetes mellé.

A vád szerint a terheltek olyan mennyiségben halmoztak fel – veszélyes hulladékot nem tartalmazó – lomokat a bérleményükben és annak udvarán, hogy azokat a lakossági szemétszállítással már nem tudták elvitetni, valamint a lomtalanítási szolgáltatást sem vették igénybe.

A férfi és a nő 2023 szeptemberében, este inkább maguk vették kézbe a dolgokat, és hat fordulóval a felesleges lomot a Kaposvár főterénél lévő lakóhelyükhöz közel eső, kisméretű gyűjtőedényhez cipelték. A köztéri kamerák azonban mindent rögzítettek, így az elkövetők könnyen azonosíthatók voltak.

A vádlottak szemétszállítása az irányadó törvény szerint hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, és 

mivel azt nem jelentették be, illetve engedélyt se kértek rá, cselekményükkel bűncselekményt valósítottak meg.

Az önkormányzat a frekventált helyen lerakott lomok elszállításáról már másnap a saját költségén gondoskodott, amit a terheltek a nyomozás során kifizettek a vagyonkezelőnek, erre is figyelemmel az ügyészség próbára bocsátást indítványozott velük szemben a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.