Ha mostanában vett autópálya-matricát, van egy rossz hírünk

A megnövekedett forgalom az adathalászok érdeklődését is felkeltette.

Forrás: Origo2024. 01. 25. 17:27
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új kezdetek mellett arról is híres a január, hogy éves országos autópálya-matricák megújításának ekkor jön el az ideje, a megnövekedett forgalom pedig az adathalászok érdeklődését is felkeltette – írja az Origo. 

Ez a január azonban más mint a többi, ugyanis csalók lemásolták az egyik hivatalos e-matrica viszonteladók weboldalát, és itt jön a trükk. A kötelező mezők kitöltése után egy bankválasztó oldalra irányítanak, ahol a belépési adatokat nem a bank oldalára, hanem a bűnözők részére írjuk be, így simán elvehetik az összes pénzünket. A történet pedig itt még nem ér a végéhez.

A csalók ezzel párhuzamosan betöltik az adatokat a bank oldalára is, így a gyanútlan felhasználó a kétlépcsős belépési hitelesítési kérést is megkapja, amely szintén az adathalászokhoz jut el, akik állítólag az MBH Bank, a MagNet Bank, a Gránit Bank, az OTP Bank és az Oberbank ügyfeleire leselkednek. 

Emiatt kiemelten fontos, hogy a vásárlók minden esetben ellenőrizzék, hogy valóban a megfelelő oldalon vannak-e. Online értékesítésre kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és engedélyezett viszonteladói jogosultak – figyelmeztet a portál

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.