High-tech armada érkezik a honvédséghez

Szalay-Bobrovniczky Kristóf leszögezte 2024-ben is a magyar emberek a biztonsága a legfontosabb.

2024. 01. 08. 11:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Leopard 2A7, Lynx, PzH 2000, Gidrán, Airbus H225M” – sorolta a közösségi oldalán a honvédelmi miniszter azokat a high-tech eszközöket, melyek  2023-ban érkeztek a honvédséghez. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, 2024-ben is a legfontosabb a magyar emberek biztonsága.

„A békéhez erő kell – idén sem állunk meg!” – szögezte le a miniszter.

Ismert, a költségvetés tavaly is biztosította a forrásokat a Magyar Honvédség modernizációjának folytatásához, és Magyarország katonai kiadásai már 2023-ban elérték a GDP két százalékát. A kormány felelős honvédelmi politikájával Magyarország azon NATO-országok csoportjához tartozik, amelyek teljesítik a szövetségnek tett vállalásukat, és elegendő pénzt fordítanak védelemre.

A Honvédelmi Minisztérium 2023-ban – a NATO előírásainak megfelelően – a védelmi kiadások több mint húsz százalékát fejlesztésekre fordította.

A tárca vezetője december végén beszélt arról, hogy a veszélyek korában nem tehetjük fel a kezünket. Magyarország békéjéért és biztonságáért meg kell erősíteni az ország védelmi képességét – emelte ki. Mint mondta, 

ennek része a modern, fiatalos haderő építése, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása.

 

 

Borítókép: Harci járművekkel bővül a honvédség (Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.