Hivatalosan is a mozgás éve lesz az idei

Aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken, évtizedeken keresztül élhetünk teljes és kiegyensúlyozott életet.

Forrás: MTI2024. 01. 25. 17:02
Novák Katalin: a mozgás éve lesz 2024 hivatalosan is
Forrás: Facebook/Novák Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is a mozgás évévé nyilvánította 2024-et Novák Katalin köztársasági elnök. Az erről szóló köztársasági elnöki határozatot csütörtökön Gyulán írta alá a Békés vármegyében tartózkodó államfő – közölte a Sándor-palota az MTI-vel.

A köztársasági elnök határozatában felkérte az állami és a civil szféra képviselőit, hogy a rendelkezésükre álló eszközök segítségével tegyék meg mindazokat az intézkedéseket, amelyek mindenki számára elérhetővé teszik a testmozgást, és hozzájárulhatnak az egészséges, aktív életmódra törekvő személyes elhatározások sikeres megvalósulásához.

Novák Katalin támogatja és szorgalmazza az állami és a civil szféra képviselőinek erőfeszítéseit és együttműködését olyan rendezvények, programok, kezdeményezések megvalósításában, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és fenntartásához, valamint Magyarország szépségeinek a felfedezésére ösztönöznek.

A köztársasági elnök a magyar családokat, baráti, iskolai és munkahelyi kisközösségeket arra biztatja, hogy legyenek elkötelezettek a mindennapos testmozgás és az aktív kikapcsolódás mellett. Ha tehetik, induljanak el például az Országos Kéktúra útvonalán, a folyamatosan bővülő kerékpáros úthálózaton és használják ki a folyóink adta vízitúra-lehetőségeket.

A mozgás éve célkitűzéseinek hatékony megvalósítását sportszakmai tanácsadói kör segíti.

Aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken, évtizedeken keresztül élhetünk teljes és kiegyensúlyozott életet,

ott lehetünk gyermekeink, unokáink mellett – hangsúlyozta Novák Katalin. A mozgás jelentős mértékben elősegíti a mentális egészség megőrzését, a szellemi teljesítőképesség javulását. Az egyéni aktív életmód közösségi szinten jelentős hatással bír, nagymértékben hozzájárulva egy ország teljesítményének, gazdasági helyzetének javulásához – tette hozzá.

Elköteleződve a sportolás, a mindennapos mozgás, az egészséges, aktív életmód népszerűsítése, valamint a magyar családok aktív kikapcsolódásra történő ösztönzése mellett, figyelembe véve, hogy 2024-ben labdarúgó Európa-bajnokságot és nyári olimpiai játékokat is rendeznek, a 2024. évet ezúton a mozgás évévé nyilvánítom

– rendelkezett a köztársasági elnök.

Novák Katalin először újévi köszöntőjében fogalmazta meg: 

Legyen 2024 a mozgás éve is!

Borítókép: Novák Katalin a határozat aláírásakor (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.