Így újul meg a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium neogótikus épülete a Várban + videó

Egy meghatározó épület menekült meg a pusztulástól.

2024. 01. 07. 12:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Régi fotók és megmaradt töredékek segítségével zajlik a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium belső tereinek műemléki rekonstrukciója – tett közzé egy videót a felújításról Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán. A tárcavezető közölte, hogy az értékmentő beruházással a budai Vár egyik meghatározó épülete menekült meg a pusztulástól.

A Szentháromság téren álló több mint százéves neogótikus épületegyüttes homlokzat- és tetőrekonstrukciója mellett az értékmentő beruházás fontos célja a reprezentatív belső terek műemléki helyreállítása is. Az épület díszeinek helyreállításán szobrászművészek és épületszobrászok dolgoznak, és minden elkészült mintát kézzel állítanak elő – hangzik el a videóban.

Borítókép: A Magyar Királyi Pénzügyminisztérium székháza a XX. század elején (Forrás: FSZEK Budapest-gyűjtemény)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.