Látványberuházásokra költené az önkormányzat pénzét Baranyi Krisztina

Miközben a balliberális városvezetés forráshiányra hivatkozva nem hajlandó folytatni a 2019 előtt megkezdett városrehabilitációt, addig több mint egymilliárd forintból felújítanák a részben fővárosi tulajdonban lévő Ecseri úti metrómegálló felszíni részét.

2024. 01. 22. 19:30
drégely 12
Fotó: havran zoli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly decemberben született egy módosított határozat, amely szerint felül kell vizsgálni az Ecseri úti metrómegálló felszínének felújítását, és át kell vizsgálni annak költségeit, illetve műszaki tartalmát is – árulta el lapunknak Gyurákovics Andrea, a kerületi Fidesz frakcióvezetője. 

Baranyi Krisztina állításaival ellentétben mi nem a metrófelszín felújítására, hanem az esztelen pénzköltésre mondunk nemet. Ugyanis eddig az volt a narratíva, hogy nincs forrás a tömbrehabilitációnak az olyan mértékű folytatására, mint azelőtt

– mondta el Gyurákovics, majd hozzátette, a felújítással kapcsolatban tartott decemberi testületi ülésen arra is javaslatot tettek, hogy a felújításra szánt egymilliárd forintos összeget csoportosítsák át az életveszélyes ferencvárosi bérházak kiürítésére, így megoldva a Drégely utcában élők helyzetét. 

A városrehabilitáció 2019 őszén leállt. Forráshiányra hivatkozva megálltak a kiköltöztetések és az épületfelújítások. Ezzel szemben az önkormányzat most egy, a főváros által is tulajdonolt terület felújítására akarja elkölteni a pénzt. Azonban a jelenlegi információink szerint ezt a fejlesztést a főváros nem támogatja, nem biztosítanak hozzá további forrásokat

– jegyezte meg a politikus, aki szerint a terület felújításának szükségességét a helyi Fidesz sem firtatja, azonban a városrehabilitáció elsőbbséget kellene hogy élvezzen. Ugyanis Gyurákovics szerint miközben Baranyi állítása szerint a kerület forráshiánnyal küzd, addig milliárdos összeget költenének egy olyan fejlesztésre, amely jól fog mutatni Karácsony Gergely kampányában.  

Eközben a Drégely utcában élők továbbra is csak ígéreteket kapnak. Baranyi ugyanis korábban azt állította, hogy 2020-ban kiürítik a szóban forgó önkormányzati bérházakat, azonban most már arról beszél, hogy erre csak 2025-ben kerülhet majd sor. 

A leromlott állapotú önkormányzati bérházakkal kapcsolatban továbbra is a kapkodás a jellemző, ugyanis határozatot határozatra halmozva,  folyamatosan változik, hogy melyik házból, meddig kell majd kiköltöztetni az embereket. Ami jelenleg Ferencvárosban zajlik, az nem nevezhető városrehabilitációnak, sokkal inkább egy átgondolatlan, követhetetlen katyvasz

– mondta el lapunknak Gyurákovics Andrea.

Borítókép: Életveszélyes bérház a Drégely utcában (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.