Lázár János fontos bejelentést tett

A mostani ciklust követően nem indul újra választókerületi képviselői mandátumért Lázár János.

2024. 01. 07. 22:32
Lázár János Forrás: FB/Lázár János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az építési és közlekedési miniszter a közösségi oldalán jelentette be a döntését. A bejegyzésében azt írta:

Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén,  de a saját politikai pályámon is.

A miniszter közölte: hat parlamenti ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselői munka után

2026-ban nem indul újabb, egyéni országgyűlési mandátumért a választókerületben.

„Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom” – fogalmazott a miniszter. Mint jelezte, ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem lesz, de politikus marad: szűkebb és tágabb pátriája, a vidék és az Alföld, a politikai közösség és pártja továbbra is számíthat a munkájára.

 

Hódmezővásárhelyen teljes sorcserére van szükség

A politikus kitért arra is, hogy szülővárosában, Hódmezővásárhelyen jelentős változásokra van szükség.

Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik

– szögezte le Lázár János, aki szerint „teljes sorcserére” van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre.

Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek

– hangsúlyozta. Lázár János úgy látja, „a vásárhelyieken múlik, hogy idén nyáron elindítják-e azt a változást, amely 2026-ban kiteljesedhet, és új korszakot nyithat a város és a térség életében. A lehetőség adott, jó lelkiismerettel biztatom a honfitársaimat arra, hogy éljenek vele” – fűzte hozzá.

 

Borítókép: Lázár János (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.