Magyar Közlekedési Klub: Walter Katalin pulykás beszólása már Kóka János szintjét súrolja

A szervezet szerint a járatritkítási lebukást követően a BKK egy viccnek is gyenge fejlesztési csomaggal állt elő.

2024. 01. 26. 8:50
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin
Budapest, 2022. december 5. Karácsony Gergely fõpolgármester és Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a budapesti Mikulástroli mellett az Erzsébet téren 2022. december 5-én. A Mikulástroli, a Solaris-Skoda trolibusz december 18-áig gyûjt ajándékokat a rászorulóknak a 72M, 75, 76, 77, 80 és 83M vonalon közlekedve. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Napról napra mélyebbre ássa magát a BKK. Felszólítjuk a főpolgármestert, hogy vessen véget a járatritkítási komédiának!” – írta a Facebook-oldalán a Magyar Közlekedési Klub (MKK). 

Elfogadhatatlannak és vérlázítónak tartjuk, hogy a BKK vezetői ismételten a Magyar Közlekedési Klubbal folytatott egyeztetésekkel próbálnak meg takarózni a járatritkítások ügyében

– szögezte le a szervezet. Mint írták, tavaly ősszel valóban jártak a BKK-nál menetrendi kérdésekről beszélni, ekkor azonban jól hangzó elvek ismertetésén túl semmilyen konkrétumot nem láttak, ahogy a többi civil szervezet sem, így elfogadni sem volt mit. „Amennyiben a főváros és szervezetei ily módon élnek vissza a mi részvételünkkel, akkor jelezzük, hogy a továbbiakban semmilyen formában nem számíthatnak a munkánkra” – közölték. Az MKK rámutatott:

a BKK-n belül ma nincs jó kezekben a közlekedésszervezés.

Szerintük a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) által megjelentetett meghívóból kiderül, hogy a mai járatritkítás-magyarázó újságíró-okításon egyebek mellett az a Fajcsák Lajos osztja az észt, aki évek óta buktából buktába rángatja a cégét egyebek mellett a CityTroli ötletével vagy a Covid elején tett elbaltázott menetrendi intézkedésekkel.

De szintén nem független a kudarcoktól az a BKK-s vezető sem, aki az egész városban egyszerű villamosvezetőként reklámozza magát plakátokon. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a nagy port kavaró járatritkítások után csütörtökön a BKK egy háttérbeszélgetést tartott, ahol Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója így fogalmazott: – Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.

Walter Katalin most kipattant pulykás beszólása pedig már konkrétan Kóka János szintje, ő mondott legutoljára hasonlót még a vasútvonalak kapcsán

– mutatott rá az MKK. A szervezet szavai szerint felháborító, hogy a járatritkítási lebukást követően a BKK egy viccnek is gyenge fejlesztési csomaggal állt elő. „A bukdácsoló, nagyrészt teljesen kidolgozatlan ötletek alapján fel kell tegyük a kérdést: ugyan mit csinált a közlekedésszervező részleg 2019 óta?” – írták.

 

Borítókép: Karácsony Gergely fõpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.