Megint elrendelték az árvízkészültséget

Ezúttal a Tisza környékén.

Forrás: Heol2024. 01. 22. 16:28
Balmazújváros, 2023. január 19. Belvízben álló szarvasmarha Balmazújváros határában 2023. január 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn reggel 8 órától ismét árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a Tisza mentén Kiskörétől Dobáig, illetve a Fegyvernekig terjedő védvonalszakaszon – írja a Kötivizig, amelyre a Heol bukkant rá. 

Úgy fogalmaznak, január 17-e és 19-e között az egymást követő felmelegedés és lehűlés jelentős csapadékot hozott a Tisza és mellékfolyói vízgyűjtő területein.

A Kötivizig a működési területén továbbra is I. fokú készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, a kiskörei, a tiszakécskei, a kunhegyesi, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a cibakházi, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon. 

A belvízzel borított területek nagysága jelenleg 5281 hektár, ebből 4181 hektár Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, a többi Hevesben található. A befogadókba átemelt vízmennyiség az elmúlt 24 órában 289 ezer köbméter volt. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.