Megjött a sarkvidéki hideg: itt van pár tipp, hogyan tehetünk házi kedvenceink és haszonállatainkért jólétéért

Figyeljünk oda az állatainkra is a hideg télben.

Forrás: MTI2024. 01. 08. 7:15
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője állatvédelmi javaslatait az egyesület közleményben adta hírül:

  • Fontos a magas energiabevitel: a nagy hidegben kint tartott kedvenceinknek biztosítsunk energiában dús eleséget.
  • A menedék létfontosságú: legyen az állatoknak mindig szélvédett kuckó kialakítva (hogy oda bármikor el tudjanak húzódni).
  • Napközben többször ellenőrizzük állataink táljait: a fagyott vizet cseréljük langyosra.
  • Ne feledjük el azt sem, hogy a hideg idő hatására nem csökken kedvenceink mozgásigénye, mindennap szánjunk időt a velük való sétára, játékra,
  • A szabadban kinn teleltetett házi kedvenceinket semmiképpen se fürdessük, hiszen ilyenkor a természetes zsíros védőréteget lemosnánk, ezzel rontva az állat prémjének természetes szigetelő rétegét áll a közleményben.

Az utcákon sok kóbor állat kószál, az Orpheus Állatvédő Egyesület javaslata, hogy aki csak tud, az fogadjon be közülük egyet. Felelős állattartással a téli hidegben is megelőzhető lehet minden probléma.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.