Megszólalt a tizenhét éves lány, aki megmentette egy elájult férfi életét

Üzent az embereknek a hős diáklány.

2024. 01. 19. 12:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük” – üzente az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán egy tizenhét éves lány, aki megmentette egy eszméletlen férfi életét.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Juhász Alexandra a héten éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor a vonatállomáson meglátta, ahogy egy vonatra várakozó idős férfi hirtelen összeesik. Azonnal a segítségére sietett, megvizsgálta a légzését is, miközben más diákok értesítették a mentőket.

A férfi már nem lélegzett, így a mentésirányító instrukciói alapján a fiatal diáklány habozás nélkül megkezdte az újraélesztést,

amihez perceken belül tatabányai mentősök is csatlakoztak, és emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban kórházba szállították.

Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember, akinek segítünk, bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért, ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!

 – írta Alexandra.

 

Borítókép: Juhász Alexandra (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.