„Minden beruházásnak örülni kell” – a szegedieket kérdeztük a Szeged-Csanádi Egyházmegye új projektjéről + videó

Szegeden a püspökség egy 12 osztályos iskolát szeretne létesíteni a már meglévő sportkomplexum mellé. A baloldali vezetésű szegedi önkormányzat azonban próbál gátat szabni a beruházásnak.

2024. 01. 25. 10:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházásnak országos visszhangja igazán akkor lett, amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter is kifejtette véleményét a témában, miszerint nem azonnali beruházásról van szó, hanem évek múlva valósulna meg ez a projekt.  

Az ellenzéki hergelésre pedig a szegedi Fidesz frakcióvezetője Tápai Péter reagált, aki kiemelte, hogy az új iskola ügyének sokkal inkább egy szakmai kérdésnek kellene lennie, mintsem, hogy ezt az ellenzék felhasználja a választás előtti politikai hangulatkeltésre. 

A beruházással kapcsolatban a Magyar Nemzet riporterének a szegediek is elmondták véleményüket. 

További részletek vasárnap este a HírTv-n, a Célpontban.

Borírókép: A tervezett iskola helye (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.