Nagy János: Nem mindegy, kikre bízzuk a gyermekek nevelését

A kormány kiemelten fontosnak tartja a történelmi egyházaink szerepét, amelyek felhívják a figyelmet, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Isten igéjével is.

Forrás: MTI2024. 01. 20. 13:16
NAGY János
Kolozsvár, 2024. január 13. Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezetõ államtitkár beszédet mond a vallásszabadság napja alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten a kolozsvári unitárius templomban 2024. január 13-án. Az 1568-ban Tordán tartott erdélyi országgyûlés ezen a napon a világon elõször foglalta törvénybe a lelkiismereti és vallásszabadsághoz való jogot, kimondva ezzel a négy vallás - katolikus, evangélikus, református, unitárius - szabadságát és egyenjogúságát. Ettõl a naptól számítja létét a Magyar Unitárius Egyház is. MTI/Kiss Gábor Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermek az első, egy családbarát országot építünk – jelentette ki szombaton a dadi református egyházközség torna- és rendezvénycsarnokának átadásán a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. 

Nagy János hozzátette, miközben háborúk, szankciók, genderpropaganda árnyékában kell kitartani, a kormány azon dolgozik, miként tudja megvédeni a magyar családokat és a magyar gyermekeket.

Az sem mindegy, kikre bízzuk a gyermekek nevelését, oktatását. Kiemelten fontosnak tartjuk a történelmi egyházaink szerepét, amelyek felhívják a figyelmünket, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Isten igéjével is

 – jegyezte meg a politikus.

Szücs Attila, a gyülekezet presbiterének tájékoztatása szerint a sport- és rendezvénycsarnok alapterülete 1696 négyzetméter, és rendezvények esetén 615 fő befogadására képes.

A csarnokban egy hússzor negyven méteres kézilabdapályát alakítottak ki, és létrehoztak egy multifunkcionális küzdőteret, ahol a többi között röplapda, atlétika, birkózás, vívás, futsal és teremkerékpározás gyakorolható. Az építkezést egy helyi vállalkozó végezte.

A beruházásra az egyházközség 1,4 milliárd forint állami támogatást kapott, csaknem százmillió forintot pedig egyházi forrásokból fedeztek. 

A Komárom-Esztergom vármegyei településen a református egyházközség tartja fenn a község művelődési házát és az általános iskolát is. Az oktatás jelenleg három telephelyen működik, ebből kettő az önkormányzattól bérelt ingatlan.

Borítókép: Nagy János (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.