Nem érdemes sietni, lassan oszlik a köd + videó

A borongós, zúzmarás reggelt lassanként enyhe idő váltja.

2024. 01. 30. 7:28
Köd Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zúzmarás párával és köddel indul a nap kedden, főleg az ország keleti részén, amelyet élénk szél kísér. Délelőtt a rétegfelhőzet lassan oszlik fel, sőt egyes részeken akár egész nap is megmaradhat.

A HungaroMet tájékoztatása szerint nem árt, ha nem sietünk sehová reggel, Bács-Kiskun vármegyében, Békés vármegyében és Csanád-Csongrád vármegyében ugyanis vastag köd nehezíti a látási viszonyokat. A nap folyamán azonban szépen lassan feloszlik majd, és országszerte  javarészt derült, napos idő várható, csapadék sem lesz. A déli szél csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos országrészekben 5 és 9, másutt 0 és 4 fok között valószínű. Késő estére mínusz 6 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő.

Csapadék nem lesz, a pára viszont megmarad egész napra egyes helyeken (Forrás: HungaroMet)

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

A ragyogó napsütést egyre inkább a köd kérdése váltja fel. Ezen belül a fő bizonytalansági tényezőket a köd kiterjedése és tartóssága fogja jelenteni.

A hét második felétől mozgalmasabb lesz időjárásunk, de jelentős csapadékra nem kell készülnünk. Az átlagosnál melegebb időre számíthatunk a hét folyamán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.