Nőket akart kirabolni két fiú egy buszpályaudvaron

Egyikük betörésben is részt vett.

2024. 01. 10. 21:48
null
Budapest, 2020. december 20. Rendõrautóba ültetnek egy megbilincselt férfit elfogása után Budapesten, a IX. kerületi Aranyvirág sétányon 2020. december 20-án. A rendõrök elõl több kerületen át menekülõ férfi ellen két elfogatóparancs volt érvényben. Ittas vezetés és lopás miatt már börtönbe kellett volna vonulnia. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két fiatalkorú egy Somogy vármegyei kisváros buszpályaudvaránál két nőtől is el akarta venni a táskájukat, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség rablás kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot ellenük – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vádak szerint a fiatalkorúak tavaly januárban, este a böhönyei pályaudvaron tartózkodtak, amikor észrevették, hogy egy nő egyedül szállt le az egyik buszról.

Az idősebb fiú rábeszélte társát, hogy szerezze meg a nő kézben lévő táskákat.

A fiatalabb vádlott megszólította az asszonyt, és útbaigazítást kért tőle, majd hazáig követte úgy, hogy az idősebb fiú mindvégig pár méterrel lemaradva mögöttük haladt. A fiú végül a nő kezeinek erőteljes rángatásával, annak háza előtt próbálta meg elvenni az összesen 122 ezer forint értékű tulajdonát, de az asszony ellenállása miatt nem járt sikerrel.

A vádlottak a sikertelen kísérlet után visszamentek a pályaudvarra, ahol ismét megláttak egy buszról leszálló nőt. Az idősebb elkövető megint rábírta a társát arra, hogy vegye el ennek a nőnek is a táskáját. A fiú a nő után futott, és megpróbálta kezéből a 75 ezer forint értékű laptopot tartalmazó táskát kivenni. A sértett azonban a táskát olyan erősen szorította, hogy a fiatal nem tudta megszerezni.

Az idősebb vádlott szintén tavaly januárban egy ismeretlen társával betört egy ingatlan melléképületébe,

ahonnan négy darab, összesen 104 ezer forint értékű láncfűrészt lopott el. A fiú a fűrészekből kettőt eladott, míg kettőt társával elrejtett, ez utóbbiakat viszont a marcali rendőrök megtalálták, és a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt.

Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.