Orbán Viktor-féle egyperces gyorstalpaló: csupán ennyi a különbség a baloldal és a jobboldal között

A miniszterelnök a TikTokon jelentkezett.

Forrás: TikTok2024. 01. 15. 9:55
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. december 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a TikTok-oldalán emlékezett vissza a 2023-as Tranzit fesztiválon elhangzott gondolatmenetére, amelyben röviden és lényegretörően szemléltette a baloldali, liberális és a konzervatív, jobboldali gondolkodás közti különbséget. A miniszterelnök a videójában elmondta: – A liberálisok és a velük lévő baloldal határozottan azt mondja, hogy az életben egyetlen fontos dolog van: ez te magad vagy. Vannak más dolgok is az életben, de a legfontosabb az te vagy, ebből kell mindent megérteni: a te szabadságod, a te jóléted, a te időd, a te életformád, ez számít. És van egy másik felfogása az embernek mint lénynek, ez a másik tábor – nevezzük most jobboldalinak, konzervatívnak –, amelyik azt mondja, végül is azért vagyunk a világon, hogy boldogok legyünk, de egy idő után rájövünk arra, hogy van a világon néhány dolog, amely fontosabb nekünk, mint saját magunk magyarázta a miniszterelnök, majd rámutatott:

– Ilyen a családunk, ilyen a hazánk, ilyen az Isten és a hozzá való kapcsolat. Ezek mind léteztek már előttünk is, és ha ezek fontosabbak, mint én, akkor arra a kérdésre választ kell találni a személyes életed tervezésekor, hogy a nálad fontosabb dolgot hogyan akarod szolgálni.

A videó a cikk végén megtekinthető.

 

 

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.