Orbán Viktor gratulált az első magyar Weatherby-díjasnak

A levelet Kovács Zoltán adta át Hidvégi Bélának.

2024. 01. 23. 16:26
null
Fotó: Pelsoczy Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megtisztelő, hogy én adhattam át Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelét Hidvégi Bélának, aki a természetmegőrzés és a vadászat területén végzett munkásságáért – első magyarként – a közelmúltban Weatherby-díjban részesült” – írta közösségi oldalán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. 

Kovács Zoltán hozzátette: Hidvégi Béla ezzel a vadvédelem- és vadászvilág szűk elitjébe került, hiszen ő a negyedik olyan személy, aki mindhárom legjelentősebb nemzetközi vadászati elismerés – Pantheon-díj (2016), Conklin-díj (2021), Weatherby-díj – birtokosának mondhatja magát.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Hidvégi Béla világjáró magyar vadász kapta

a vadászat és „természetmegőrzés Nobel-díjaként” emlegetett Weatherby-díjat az egyesült államokbeli Dallasban.

A Weatherby Alapítvány díjátadóján Kovács Zoltán méltatta Hidvégi Béla tevékenységét, aki első magyarként vehette át az elismerést.

Az eseményen az államtitkár kiemelte, hogy Hidvégi Béla ötletei, eltökéltsége és határozottsága együttesen jelentős inspirációt jelentettek a Budapesten megrendezett vadászati világkiállítás sikeréhez. A 2021-es Egy a természettel vadászati és természeti világkiállítás nemzetközi szervezőbizottságának tagjaként és nemzetközi nagyköveteként jelentős mértékben hozzájárult az esemény nemzetközi sikeréhez.

Borítókép: Kovács Zoltán és Hidvégi Béla (Forrás: Facebook/Kovács Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.