Pályázat indul a látássérültek támogatására

Civil és egyházi szervezetek jelentkezését várják.

Forrás: MTI2024. 01. 19. 14:40
FÜLÖP Attila
Budapest, 2024. január 19. Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkár sajtótájékoztatót tart a látássérültek számára biztosított elemi rehabilitációs pályázatról a Belügyminisztériumban 2024. január 19-én. A látássérültek mindennapjait, munkavállalását segítõ, megkönnyítõ szolgáltatások biztosítására idén is pályázatot írt ki a kormány 600 millió forint értékben. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látássérültek mindennapjait, munkavállalását segítő, megkönnyítő szolgáltatások biztosítására idén is pályázatot írt ki a kormány hatszázmillió forint értékben – közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Fülöp Attila elmondta, hogy a látássérülteknek biztosított elemi rehabilitációs szolgáltatás nyújtására

civil és egyházi szervezetek jelentkezését várják, a beadási határidő február 17.

Három évvel ezelőtt vezették be az elemi látásrehabilitációs szolgáltatást, amelyet minden 16. életévét betöltött látássérült jogosult igénybe venni – idézte fel az államtitkár.

A cél, hogy az egészségügyi rehabilitációt követően segítse a sérült emberek mindennapi életbe történő visszailleszkedését mind az önálló életvezetés, mind a munkavállalás területén.

A szolgáltatást regionális, illetve lehetőség szerint vármegyei szinten kell megszervezni, és egy évben hatvanezer (szolgáltatói) órát biztosítanak a pályázat keretében.

A pályázatokat a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézetnek kell benyújtani, online formában. A tavalyi pályázati időszakban ezt a szolgáltatást 1012-en vették igénybe, a szolgáltatott óraszám pedig csaknem 53 ezer volt – ismertette Fülöp Attila.

 

Borítókép: Fülöp Attila (Fotó: MTI/ Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.