Fülöp Attila: A szociális gondoskodás akkor sikeres, ha abba mindenkit bevonnak

A politikus szerint aki ezen a területen dolgozik, az a közösségépítés első tégláját, a legnehezebb feladatot vállalja .

Forrás: MTI2023. 11. 10. 14:07
FÜLÖP Attila
Nagykálló, 2023. október 20. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára beszédet mond a református bölcsõde átadóünnepségén a nagykállói református templomban 2023. október 20-án. A 332 millió forint értékû bölcsõdei fejlesztéshez közel 300 millió forint támogatást kapott az egyházközség. Az intézmény két csoportszobájában huszonnégy kisgyermek nevelését végzik. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szociális gondoskodást jól végezni csak együttműködésben lehet, és ebben Magyarország sokat lépett előre az elmúlt időszakban – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Somogy vármegyei Segesden pénteken.

Fülöp Attila a Gondviselés Integrált Szociális Intézményben a szociális munka napja és az intézmény fennállásának 70. évfordulójára rendezett ünnepségen hangsúlyozta: ez a munka akkor sikeres, ha abba mindenkit bevonnak.

Szükség van az államra, jogszabályokra, költségvetési támogatásra, a helyi problémákat ismerő önkormányzatokra, a karitatív tevékenységben évszázados, évezredes tapasztalattal bíró egyházakra és civil fenntartókra is – hangsúlyozta a politikus, majd kiemelte

gondoskodáspolitikára jövőre mintegy 1300 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar költségvetésben, négyszer annyi, mint amennyi 2010-ben volt; a szociális területen dolgozók átlagfizetése a háromszorosára nőtt az elmúlt négy kormányzati ciklusban.

– Biztos, hogy ez még nem elég, a továbbiakban is azon szeretnénk dolgozni, hogy lépésről lépesre tudjuk segíteni ezt a területet, mert ha valahol, akkor itt minden erkölcsi alap megvan arra, hogy a segítséget még jobban megpróbáljuk megadni, s lehetőleg még több támogatást tudjunk adni – fogalmazott.

Fülöp Attila a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi területen dolgozókat méltatva azt mondta: annak a százezer embernek, aki ezt a munkát végzi, hivatása van, amelyet nemcsak az ellátottakért, hanem a hozzátartozóikért, egy városrészért, egy településért, egy vármegyéért, az egész országért is gyakorol.

Aki ezen a területen dolgozik, a közösségépítés első tégláját, a legnehezebb feladatot vállalja, mert nemcsak szurkol, hogy valakinek jobb legyen az élete, hanem odalép hozzá, megfogja a kezét, segítséget nyújt neki

– fogalmazott az államtitkár.

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője a segesdi szociális otthonról szólva kiemelte, hogy dolgozói mindig barátként, testvérként, egyenrangú partnerként tekintettek és tekintenek a gondozottakra.

Az intézményben dolgozók és élők egy családot alkotnak, nem zárkóznak el, hanem megjelennek a helyi ünnepségeken, részei a település mindennapi életének – mondta a kormánypárti politikus.

 

Borítókép: Fülöp Attila (Fotó: MTI/Balázs Attila)
   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.