Rendőr és kutyája mentettek életet

Egy főtörzszászlós kedvenc négylábúja vett észre valami furcsát a szomszédos erdőben.

Forrás: police.hu2024. 01. 12. 9:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életmentéssel zárult Unger András főtörzszászlós napja január 10-én – számolt be a Police.hu. Mint írták, a szolgálaton kívüli rendőr este nyolc óra előtt nem sokkal éber házőrzőjük csaholására lett figyelmes. A négylábú kitartóan ugatott a házuk tőszomszédságában lévő erdő felé, ezért a főtörzszászlós elemlámpával a fák felé világított, ahol a sötétben, az erdő sűrűjében egy emberi alak mozgását látta meg.

A rendőr elindult a fák felé, ahol egy tanácstalan, zavart állapotú és átfázott, 79 éves asszonyra bukkant a dermesztő hidegben.

Az idős nőt a főtörzszászlós arról kérdezte, hogy a fogvacogtató időben miért sétál a sötét erdőben, mire a hölgy kijelentette: eltévedt, és nagyon szeretne hazajutni. Kiderült, hogy az asszony órák óta bolyongott már a szabadban a csaknem mínusz tíz fokos hidegben, amikor Unger András rátalált. A teljesen áthűlt idős asszonyt a Gárdonyi Rendőrkapitányság pákozdi körzeti megbízottja saját otthonába kísérte, ezzel egyidejűleg értesítette a mentőszolgálat munkatársait. Kiérkezésükig pokróccal és forró teával melegítette az eltévedt nőt, akit ezután kórházba szállítottak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.