Szánthó Miklós: A nyugati világ megmentése az idei év legnagyobb feladata

Az idei CPAC-ról osztotta meg gondolatait az Alapjogokért Központ vezetője.

2024. 01. 24. 11:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Régen is voltak hülyék, csak nem voltak ennyire magabiztosak" – mondja a woke-ról Szánthó Miklós az Origónak adott interjújában. Az Alapjogokért Központ főigazgatója a közelgő áprilisi jobbos dzsemboriról, a woke-talanításról és az idei év legnagyobb feladatáról beszélt, köztük a harmadik alkalommal megrendezendő CPAC-ről is.

A CPAC annak a szellemi hátországnak a tartópillére, amelyen a jóérzésű emberek és képviselőik egymás kezébe csaphatnak, hogy aztán júniusban Európában, majd novemberben az Egyesült Államokban közösen vegyék fel a harcot a nyugati világ visszavételéért – Szánthó Miklós ezt határozta meg a CPAC aktuálisan legkiemelkedőbb üzeneteként. Mint fogalmazott, a Lajtán túl tort ül az elmebaj, az eleink által kivívott szabadság eltiprása felett egy új gúnyába öltözött bolsevik szekta dáridózik. Hangsúlyozta: amit akár csak pár éve, évtizede kinevettünk vagy lehetetlenségnek gondoltunk – ilyen a férfi és női nemi szerepek felcserélése, a migránsok érzékenységének mindenek felé helyezése vagy a háború eszkalálása a béketörekvésekkel szemben –, az ma már a fősodor része.

Az idei CPAC ráadásul abban is kiemelkedő lesz, hogy az európai parlamenti választás előtt másfél hónappal gyűlik össze a világ konzervatívjainak keménymagja egy nagy seregszemlére Magyarországon. Egy olyan populista fesztivál lesz ez, ami összekovácsolja az embereket az igazi politikusokkal, közölte a főigazgató az Origóval.

Az idei év legnagyobb feladataként pedig nem kevesebbet jelölt meg Szánthó Miklós, mint a nyugati világ megmentése. Elmondása szerint Brüsszel és Washington visszafoglalása ugyanis nem azért fontos, hogy a jobboldal visszaragadja a kormánykereket, hanem azért, hogy a szakadék előtt az utolsó pillanatban fordítson rajta. 

 

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.