Újra lehet jelentkezni koronavírus elleni vakcináért + videó

A szezonális oltások közé sorolta a koronavírus elleni vakcinákat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerügyi Központ. Így mostantól azok is foglalhatnak online időpontot az új Covid-oltásra, akik korábban négy vakcinát kaptak. Az egydózisú Moderna oltás már hat hónapos kortól elérhető a gyerekek számára. A virológus arra figyelmeztet, hogy hamarosan itthon is tetőzik a koronavírus-járvány .

Forrás: HÍRTV2024. 01. 11. 17:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szezonális oltásnak nyilvánították a Covid elleni vakcinát. A virológus szerint ugyanis évente akár kétszer is számítanunk kell arra, hogy járványhullám lesz. Jelenleg is a csúcspontjához közelít az újabb koronavírus-járvány.

– Az, hogy most szezonális oltássá minősítették, azt jelenti, hogy nincsen korlátozva az oltások száma, tehát amikor járványveszély van, akkor a veszélyeztetett csoportba tartozók felvehetik a védőoltást akár ötödször vagy hatodszor is – nyilatkozta Rusvai Miklós virológus a Hír TV-nek.

Az újabb koronavírus elleni vakcinát azoknak ajánlják, akik a megelőző három hónapban nem estek át igazolt Covid-fertőzésen és ez idő alatt nem kaptak koronavírus elleni oltást sem.

Az oltópontokon elérhető az új omikron variánsok elleni Moderna és egy korábbi Pfizer bivalens vakcina. Az egydózisú Moderna oltást pedig már a gyerekek is megkaphatják.

Borítókép: Rusvai Miklós virológus (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.