Targoncával akarták megöletni a zsákba zárt kollégát egy komáromi gyárban

A férfi alsó végtagjai lebénultak.

Forrás: Kemma2024. 01. 30. 14:54
targonca
Forrás: Unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 1-jén tárgyalást tartanak a Tatabányai Törvényszéken annak a dél-koreai férfinak az ügyében, aki egy komáromi gyárban egy targonca villájával akart halálra nyomni egy munkást – írja a Kemma a tájékoztatás alapján. 

A tárgyaláson tanúkat hallgatnak meg, párbeszédek és ítélethirdetés is várható.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020. május 9-én a komáromi gyár csarnokában végezték a munkájukat. A dél-koreai férfi arra utasította a sértettet és egy másik mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet a szokásos módon gyűjtsék össze. Közben kézjellel arra intette a sértettet, hogy másszon bele egy, a szemét gyűjtésére szolgáló, vastag szövésű, merev takarófóliába. Az nem akart a zsákba lépni, de betolta őt a takarófóliába, majd összefogta a zsák száját. A zsák az anyagából eredő szilárdságánál fogva felhúzott és zárt állapotban maradt. 

Aztán intett a targoncásnak, hogy menjen oda, és nyomja össze azt a zsákot. A targoncás nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember van, azt gondolta, hogy csak az összegyűjtött szeméttel van dolga, így elkezdte összelapítani a zsákot. Fájdalmában aztán a zsákban levő férfi ordítani kezdett, mire a targoncás leállt, azonnal hívta a mentőket. 

A zsákba zárt férfi alsó végtagjai egy életre lebénultak, a fejét, hátát, derekát ért nagy erejű nyomás figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt életveszélyt vagy halált okozó sérülés okozására. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.