Felrobbant egy autó Rotterdamban, brutális a látvány, három eltűnt után még mindig kutatnak + fotók

Személyautó robbant fel Rotterdamban, a szomszédos lakóházban tűz ütött ki, három eltűnt után kutatnak – tájékoztatott a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál kedden az érintett körzet katasztrófavédelmi hatóságának közlését idézve.

Forrás: MTI2024. 01. 30. 13:04
null
ROTTERDAM - Damage to an apartment complex on Schammenkamp, the day after a major fire. Several people were injured by an explosion and subsequent fire. The explosion took place in a car under the residential complex. ANP JOSH WALET netherlands out - belgium out (Photo by Josh Walet / ANP MAG / ANP via AFP) Fotó: ANP via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanás Rotterdam Zuidwijk nevű kerületében történt éjszaka, egyelőre ismeretlen okból. A nagy erejű detonáció ablakokat tört be, lakások falait döntötte le, és autókat rongált meg.

A felrobbant autó melletti lakóházban tűz ütött ki, amit a tűzoltók időközben eloltottak, így az igazságügyi nyomozók megkezdhették a robbanás okának vizsgálatát.
Legalább két ember megsérült, egyiküket kórházba szállították, a háztömbben élő több tucat lakót evakuálták, három embert továbbra is eltűntként kezelnek.

Fotó: ANP via AFP

A rotterdami rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az okokról csak akkor lehet bizonyítékokat keresni, ha biztonságosan be lehet jutni az épületbe. Ekkor tudják ellenőrizni azt is, hogy a három eltűntet a romok temették-e maguk alá. Felkutatásukra drónokat is használnak. 

Kiemelte továbbá, hogy sok minden még mindig tisztázatlan, a helyzet bonyolult. „Nem számítunk arra, hogy néhány órán belül választ kapunk arra a kérdésre, hogy mi okozta a robbanást” – fogalmazott, majd hozzátette: általában gyorsan be lehet jutni az érintett épületekbe kutyák segítségével, de ez a jelen esetben nem lehetséges. 

Fotó: ANP via AFP

Nem világos ugyanis, hogy az épület milyen mértékben vált omladékonnyá a tűz következtében – tette hozzá.

Borítókép: a helyszín (Fotó: AFP/ANP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.