Toroczkai László: Partnereket kell találni a globalizmus elleni harcban, az ország előtt három út áll

A Mi Hazánk évértékelő eseményén felszólalt a német, a bolgár, a svéd és a holland jobboldal képviselete is.

Forrás: MTI2024. 01. 27. 19:22
A Mi Hazánk Mozgalom évértékelő rendezvénye
Toroczkai László Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell találni a partnereket, akikkel a globalizmus ellen tudunk küzdeni – jelentette ki Toroczkai László pártelnök a Mi Hazánk Mozgalom évértékelő rendezvényén. Hangsúlyozta: politikai partnereikkel együtt az a feladatuk, hogy átvegyék a kormányzást a saját országukban, végül pedig Brüsszelben.

A Mi Hazánk Mozgalom évértékelő rendezvénye
Fotó: Teknős Miklós

Ha győztünk, akkor pedig nagyon egyszerű a dolgunk; el kell döntenünk, hogy mit kezdünk ezzel az Európai Unióval – jelentette ki, hozzátéve, vagy szuverén államok szövetségként működtetik tovább az EU-t, vagy megszüntetik azt, hogy kétoldalú megállapodásokra bízzák a jövőbeni együttműködést.

A globalisták nemzetköziek. Győzni ellenük csak nemzetközi összefogással lehet

– mondta Toroczkai László, hozzátéve, nincs szükség pénzemberek, globalisták által irányított Európai Egyesült Államokra.

Toroczkai szerint Magyarország előtt három út állhat, ez az első

A politikus a tavalyi év eseményeit értékelve arról beszélt, Magyarország előtt három út állhat: az egyik a balliberális pártoké, ami a haza és a nemzet elárulása, hiszen ezek az erők Európai Egyesült Államokat akarnak, önrendelkezés, nemzetek és az európai emberek szabadságjogai nélkül.

Ezeknek az erőknek olyan nemzetközi finanszírozói vannak, akikhez képest apróság Soros György tevékenysége – tette hozzá, majd kiemelte, ez a nyomulás Ukrajnában háborúhoz vezetett, mégpedig olyanhoz, amely 

tönkreteszi Európát, padlóra küldi a kontinens gazdaságát, miközben „Ukrajnát felvásárolta a Blackrock”, a világ legnagyobb befektetési alapja, amely tízezermilliárd dollár felett diszponál.

Azonnali tűzszünet, béke és tárgyalásos úton megegyezés foglalta össze az ukrajnai konfliktus lezárásának általuk szorgalmazott módját Toroczkai László, hozzátéve, ha a háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, egyetlen magyarországi pártként mi igényt tartunk Kárpátaljára.

 

A második lehetőség

Az ország előtt álló második lehetőségként a Fidesz girbegurba útját említette a szónok; szerinte a jelenleg kormányzó erők teljesen értelmezhetetlen külpolitikát folytatnak, holott semelyik ország nem tud Európában úgy belpolitikát tervezni, hogy nincs külpolitikai elképzelése és szövetségese.

A Fidesz egyetlenegy gazdasági innovációja, hogy legyünk akkumulátorgyár-nagyhatalom – jelentette ki, hozzátéve, nem ellensége ennek az ágazatnak, de nem kellene legjobb minőségű földjeinket e célra legyalulni, kiszolgálva a német járműipart. Ez a politika magyarellenes politika – fogalmazott.

– Mi vagyunk azok, akik nem váltogatjuk a politikai elveinket, a barátainkat és a szövetségeseinket az alapján, hogy épp sikert aratnak-e – mondta pártjáról az elnök-frakcióvezető, hangsúlyozva, egyensúlyt kell teremteni a világpolitikában, hogy Magyarország megtalálja a helyét, „különben valaki gyarmatosítani fog minket”. Szerinte jelenleg épp az Európai Unió teszi ezt.

Toroczkai László szerint el kell kezdeni „nem nyugati irányba is közeledni”, új szövetségeseket kell találnunk, és nem az iszlámot kell provokálni, hanem meg kell állítani a migrációt és a vendégmunkások beáramlását.

Ha alapvetően a hazánk a miénk, akkor nincs ilyen kérdés – mondta, hozzátéve: „Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké”, majd azt magyarázta, minden civilizációnak tisztelnie kell egymást, és akkor tudunk egymással kereskedni, gazdasági kapcsolatokat létesíteni.

A Mi Hazánk Mozgalom évértékelő rendezvénye Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországért elnöke
Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországért elnöke (Fotó: Teknős Miklós)

 

A Mi Hazánk álláspontja

A Mi Hazánk ajánlatát bemutatva arról beszélt: erőltetett iparpolitika helyett strukturális átalakítást, alkalmazkodást kell bevezetni, ahol kell, ott át kell alakítani a gazdaság szerkezetét, például fel kell támasztani állami támogatással az élelmiszeripart, majd piacot kell találni a magyar termékeknek.

A rendezvény külföldi felszólalói közül Petr Bystron, az Alternatíva Németországért (AfD) parlamenti képviselője azt hangsúlyozta, aki sikeres, annak sok az ellensége.

Kiemelte, napjainkban már nem a jobb- és a baloldal vív egymással, korunk konfliktusa a szabadságjogainkat elvenni akaró globalisták és a népért küzdők között zajlik. Megjegyezte: a globalizmus ellen küzdők egymás szuverenitásáért is harcolnak.

A Mi Hazánk Mozgalom évértékelő rendezvénye Petr Bystrom, a német AfD parlamenti képviselője
Petr Bystron, a német AfD parlamenti képviselője (Fotó: Teknős Miklós)

Thierry Baudet, a holland Fórum a Demokráciáért párt elnöke annak fontosságát hangsúlyozta, hogy mindenki a saját anyanyelvén beszélhessen és a maga kultúrája szerint élhessen Európában. A politikus globális antiglobalista együttműködést sürgetett, majd annak fontosságát hangsúlyozta, hogy világnézetük minél nagyobb teret nyerjen a kultúra és a gazdaság terén, egyebek mellett saját struktúrák kiépítésével.

Sztaniszlav Sztojanov, a bolgár Újjászületés mozgalom európai parlamenti listavezetője arról beszélt, közös problémáinkat együtt kell megoldanunk közös európai otthonunkban, hogy Európa olyan legyen, amilyennek nemzeteink létrehozták és megálmodták, és ne olyan, amilyen jelenleg.

Egy olyan Európát szeretnénk, amelynek érdekeit polgárai érdekei szabják meg, nem a piac érdekei

fogalmazott a politikus.

Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországért párt elnöke kiemelte: céljuk, hogy megvesztegethetetlenül képviseljék a svéd emberek érdekeit, szemben a jelenleg hatalmon lévőkkel, akik egy bukott társadalmat teremtettek. Homogén, független és semleges Svédország a cél hangsúlyozta, majd fontosnak nevezte, hogy kiszabadulva az Európai Unió kényszerzubbonyából hazaküldjék az országba érkezett migránsokat – jelentette ki a politikus.

Borítókép: Toroczkai László az évértékelő eseményen (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.