Valótlanságot terjesztett a baloldali sajtó a Duna–Ipoly Nemzeti Park vezetőjének a távozásáról

Füri András az egészségi állapota miatt kérvényezte egy éve a felmentését.

2024. 01. 06. 14:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Füri András már több mint egy éve kérvényezte felmentését egészségi állapotára hivatkozva, tehát a nagy-szénási kereszt ügyének semmi köze a leváltásához – számolt be az Agrárminisztérium közleményéről az Index.

– Ahogyan azt az Agrárminisztérium az RTL-lel közölte, annak, hogy Füri András nem folytatja igazgatóként a DunaIpoly Nemzeti Park élén, nincs köze kettőnk vitájához. Ennek régebbre nyúló egészségügyi okai vannak – jelezte közösségi oldalán Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára

– És még valami, mert azt hiszem, a tisztesség megkívánja. Feltehetően mindketten azt gondoljuk, hogy a vitánkban igazunk van. De függetlenül attól, hogy kinek van igaza, ha tudtam volna, hogy beteg, nem kezdtem volna nyilvános vitába vele. Így most a vitánkat félretéve jobbulást kívánok Füri Andrásnak!

– tette hozzá az államtitkár.

A két fél között a nemzeti park egyik területe miatt alakult ki feszültség, ugyanis a nagy-szénási területen az államtitkár szeretett volna ismét elhelyezni egy keresztet – a korábbit feltehetően kidöntötték néhány hónappal ezelőtt. Füri András ezt nem engedélyezte, arra hivatkozva, hogy a kereszt elhelyezése veszélyeztetheti, de akár ki is pusztíthatja a területen megtalálható árva lent.

Megjegyzendő, hogy a balliberális sajtó Füri András távozásának a hírét azonnal összefüggésbe akarta hozni a keresztüggyel, ám kiderült, hogy ez nem felel meg a valóságnak.

Borítókép: Füri András (Fotó: Illyés Tibor/MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.