Viharos széllel kezdődik a hétvége + videó

Csapadékból sem lesz hiány.

Forrás: HungaroMet2024. 01. 26. 6:20
szél, időjárás, vihar Fotó: Unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken legalább néhány, főként a Duna–Tisza közén több órára kisüt a nap, miközben nyugatról kelet felé frontális felhőzet terjeszkedik, amely az esti, késő esti órákra fokozatosan beborítja az országot – írta honlapján a HungaroMet. 

Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék –  zömmel eső, zápor. Főleg a Duna–Tisza közén élénk, 

néhol erős lesz az északnyugati szél, majd délután átmenetileg nagy területen délnyugatira, ezt követően estétől ismét északnyugatira fordul a szélirány, és ekkor az Észak-Dunántúlon már ismét lehetnek viharos lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5–10 Celsius-fok között várható, de az északkeleti határ közelében, valamint néhol a Dunántúlon ennél kissé hidegebb is lehet. Késő este általában 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.