Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

A balos politikusok is helyes döntésnek tartják Novák Katalin lépését, de továbbra is vért akarnak

Gyurcsány Ferenc közvetlen köztársaságielnök-választást javasol, a Momentum tovább tüntet.

2024. 02. 10. 19:26
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. október 22. Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki pártok prominens személyiségei és a baloldal megmondóemberei egymás után foglalnak állást a köztársasági elnök lemondásával kapcsolatban. Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció a lemondás hírére azonnal kampányüzemmódba kapcsolt. A párt közösségimédia-felületein sorra jelentek meg a posztok, amelyben indítványozták, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal egy időben közvetlenül válasszák meg a következő köztársasági elnököt is. 

Tovább tüntet a Momentum

Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebook-oldalán két posztot is szentelt a mai eseményeknek. Az elsőben ismertette, hogy Novák Katalin lemondott a köztársasági elnöki pozíciójáról, majd pedig kijelentette, 

Novák Katalin után az a minimum, hogy Varga Juditból nem lesz EP-képviselőjelölt, és lemond országgyűlési mandátumáról.

Ezek után pedig a poszt végén rendkívül harciasan hozzátette, 

ma este üzenjük meg nekik minél hangosabban: ezzel nincs lezárva az ügy! Találkozzunk 18 órakor újra a Sándor-palotánál!

Azonban egy nemsokkal később közzétett posztjában, amelyben Varga Judit távozásáról értekezett, a Momentum első embere már jóval visszafogottabb volt, és nem reklámozta a köztársasági elnök lemondásáért tartott tüntetést.

 

A Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin szerint

Novák Katalin és Varga Judit lemondása helyes döntés, de nem elég. Teljesen világossá vált, hogy a fideszes „gyermekvédelem” óriási hazugság: ha egy Felcsúton bejáratos személy követ el ilyen aljas bűncselekményt, neki kegyelmet adnának. Orbán Viktor kihátrált két kulcsembere mögül, de ezzel nincs lezárva az ügy!

Az EP-képviselő emellett azt állítja, Novák Katalin kegyelmi botránya csak a jéghegy csúcsát jelenti, és további válaszokat követelt az ügyben. 

Toroczkai: Az ilyen szörnyetegek számára nincs kegyelem!

Toroczkai László, a Mi Hazánk vezetője az X-en (korábban Twitter) mondta el gondolatait a köztársasági elnök és Varga Judit közéletből való távozásával kapcsolatban. 

Novák Katalin az egyetlen elfogadható döntést hozta azzal, hogy lemondott. Varga Judit is, bár neki már a végrehajtó maffia-ügy kirobbanásakor kellett volna távoznia.

– emelte ki a politikus, majd megjegyezte, képtelenség, hogy a gyermekekkel szemben elkövetett visszaélésből a gyermekotthon igazgatóhelyettese semmit sem vett észre. 

Három gyermek édesapjaként is mondom, hogy az ilyen szörnyetegek számára nincs kegyelem, nekik a legsúlyosabb büntetés jár, és soha többet nem engedhetnénk vissza őket a társadalomba. Mondanám a halálbüntetést, de lehet, hogy a pedofilok számára jobb az életük végéig tartó börtön, munkatábor, ahol rengeteg bűnözővel vannak összezárva

– jelentette ki Toroczkai a közösségi oldalán. 

Nem tudja helyrehozni a kárt Novák Katalin? 

Az üggyel kapcsolatban az LMP frakcióvezetője és társelnöke, Ungár Péter is kinyilvánította véleményét. A politikus szerint Novák Katalin helyes döntést hozott, ugyanakkor döntésével nem tudja helyrehozni azt a kárt, amit a magyarok, elszenvedtek. 

Jogunk van tudni, az emberek magyarázatot várnak. A magyar polgárok megérdemlik, hogy a választott vezetőik, akiket ők közvetlenül vagy közvetve közjogi méltósággá választottak, magyarázatot adjanak nekik. Ha úgy döntött Novák Katalin, hogy távozásával sem adja meg nekik ezt a magyarázatot, akkor azt Orbán Viktornak kell megtennie

– emelte ki Ungár Péter, majd hozzátette, ebben a helyzetben nem Novák Katalinról kell beszélnünk, hanem arról, hogy kinek mit kell tennie annak érdekében, hogy a magyar emberek bizalmát megszolgálják.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint Novák Katalin elismerte, hogy hibázott, ami helyes, ugyanakkor a politikus szerint a köztársasági elnök nemcsak a kegyelmi ügyben hibázott, hanem elnökségének szinte minden napján, majd Varga Judit közéletből való távozásával kapcsolatban kiemelte, az egykori igazságügyi miniszternek az a legnagyobb bűne, hogy segédkezett a magyar állam leépítésében. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.