A nyugdíjasok a jövőben is számíthatnak a nemzeti kormányra

Hétfőn érkezik a 13. havi nyugdíj.

2024. 02. 11. 10:12
null
Budapest, 2023. február 8. Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nõnek a fõváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegû 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerû ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal elvette, mi visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat – mondta Varga Mihály, a Nyitrai Zsolt Facebook oldalára feltöltött videóban. 

Hétfőtől két és fél millió idős honfitársunk kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat a februári ellátással együtt. Így a nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt. 

– emelte ki a pénzügyminiszter, majd hozzátette, a költségvetés a jelenlegi nehéz és veszélyes időkben is biztosítja az ehhez szükséges több mint 1000 milliárd forintot. 

Varga Mihály kiemelte, a kormány teljesíti a 2010-ben tett ígéretét, és megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét. Így a tavalyi 18,5 százalékos emelést már januárban egy újabb 6 százalékos emelés követte. 2010 óta a nyugdíjak összege több mint kétszeresére nőtt, vásárlóereje pedig 20 százalékkal emelkedett. 

Az említett videóban Nyitrai Zsolt is felbukkant, majd elmondta, 

A nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország, a magyar emberek, családok. Éppen ezért mindig kiállunk az érdekeikért, és megvédjük juttatásaikat. Egyebek között visszaadtuk nekik a korábban a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, ráadásul megemelt formában. 

Az országgyűlési képviselő kiemelte, 2010 óta eddig öt alkalommal fizetett a nyugdíjasoknak a kormány nyugdíjprémiumot, amelyre 2010 előtt sosem volt példa. 

Az anyagi és az erkölcsi megbecsülés mellett fontos a gondoskodás és a biztonság is. Ezért indítottuk el a Gondosóra programot, amely biztonságot ad az idősnek, és megnyugvást a hozzátartozóknak. Többek között ezekről is olvashatnak a Jókor magazinban, az ország legnagyobb példányszámú lapjában.

– zárta a mondandóját Nyitrai Zsolt. 

Borítókép: Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nőnek a főváros XIII. kerületében (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.