Ártatlan a halálos szelfitehén

Egy kutyáját sétáltató idős hölgy csak egy közös képet akart a jószággal, de tragédia lett a vége.

Forrás: MTI2024. 02. 01. 18:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell kártérítést fizetnie annak az osztrák gazdának, akinek a tehene 2017-ben megölt egy idős nőt – döntött csütörtökön az innsbrucki tartományi felsőbíróság.

Egy hetvenéves kufsteini nő a kutyáját sétáltatta, amikor egyszer csak az egyik alpesi szabadlegelőn meglátott egy tehenet, ami a borjával legelészett. A hölgy szelfit akart készíteni, ezért odasétált a távolról nyugodtnak tűnő jószághoz, amely a fénykép elkészítésekor megvadult és megtámadta.

A nyugdíjas asszony ugyan megpróbált elmenekülni, de a tehén ledöntötte a lábáról, és agyontaposta.

Az áldozat családja nyolcvanezer eurót követelt a gazdától, a bíróság viszont végül ártatlannak ítélte a tehenet. Ugyanis az ausztriai legelőkről és alpesi szabadlegelőkről tudni érdemes, hogy nem kötelező őket elkeríteni, csak akkor, ha már történt ott állattámadás. Az idős asszonynak pedig amúgy is rendelkezésre állt egy kerítéssel biztosított alternatív útvonal, amellyel elkerülhető lett volna a tragédia – közölte a testület.

A mostani ítélettel ellentétben 2014-ben egy hasonló, halálos tehéntámadás ügyében a gazdát és az áldozatot is felelősnek mondta ki a bíróság Tirolban. Ott egy német nő és kutyája vesztette életét. A bíróság viszont ott a gazdát azért marasztalta el, mert tisztában volt azzal, hogy tehenei agresszíven reagálnak a kutyákra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.