Bioterrorizmus, biohadviselés – ezekkel a témákkal vár a Ludovika Szabadegyetem

Az idén tízéves előadás-sorozat továbbra is kéthetente keddenként, délután hat órától várja az érdeklődőket az oktatási központban.

Forrás: MTI2024. 02. 20. 18:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi félévben is folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szabadegyetem névre keresztelt, nyitott előadás-sorozata – adta hírül közleményében az intézmény. 

Az idén tízéves előadás-sorozat továbbra is kéthetente keddenként, 18 órától várja az érdeklődőket az oktatási központban. A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterének előadásain szó lesz egyebek mellett a biohadviselésről, bioterrorizmusról, az amerikai választási rendszerről és Európa biztonságpolitikájáról.

A tavaszi félév első előadásán, kedden Bányász Péter, az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Kiberbiztonsági Tanszékének egyetemi docense A közösségi oldalak árnyoldalai címmel tart előadást.

Ezt követően, március 5-én Veres Balázs, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense a biohadviselésről, bioterrorizmusról osztja meg nézeteit a hallgatósággal.

Április 23-án pedig Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára beszél a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a rendészetben, május 7-én pedig Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár fog előadást tartani Európa biztonságpolitikájáról.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Orbán Balázs/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.