„Brüsszelben baj van, Magyarországnak alternatívát kell kínálnia”

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint Orbán Viktor évértékelő beszédében világosság tette az ország uniós céljait.

Forrás: HírTV2024. 02. 18. 14:51
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. február 17. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszéde után a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkövetkezendő időszakban nem Európa ellen, hanem Európáért kell kampányolnunk – jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Orbán Viktor szombati évértékelőjét követően, számolt be a Hír TV. Németh Zsolt szerint a miniszterelnök jubileumi évértékelője Európa-párti, és világossá tette: Magyarországnak alternatívát kell kínálnia, mert Brüsszel bajban van.

Azért jöttem el, hogy megnyugtasson minket, és azt hiszem, hogy ez sikerült

 – jegyezte meg Nagy Feró.

A hírportál beszámolója szerint sorra érkeztek a jobboldal reakciói Orbán Viktor 25. évértékelő beszéde után. Többen úgy fogalmaztak, hogy a miniszterelnök határozottan és méltósággal lezárta az ország mögött álló nehéz heteket. Orbán Viktor beszédében kifejtette: jó hír, hogy Svédország a NATO-csatlakozással kapcsolatos vita lezáráshoz közeledik, és a svéd miniszterelnökkel fontos lépéseket tettek.

Miniszterelnök úr egyértelművé tette, hogy a svédekkel is elindult egy olyan értelmes, kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd, amelynek pozitív hozadékait napokon belül tulajdonképpen érezni fogjuk

– mutatott rá Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Orbán Viktor évértékelőjében kitért arra is, hogy Magyarország álláspontja változatlan abban, hogy nem hagyja magát belerángatni a háborúba, nem fog fegyvert szállítani Ukrajnának akkor sem, ha vannak nagyhatalmak, amelyeknek ez nem tetszik. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint éppen ezért a miniszterelnök beszéde Európa-párti volt.

 

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.