Cseh Katalin: Elképesztően magabiztos vagyok

Magabiztosnak érzi magát, és hisz abban, hogy az EP-választás után is tudja majd folytatni a munkáját, úgy is, hogy már nem listavezetője a Momentum EP-listájának – többek között erről beszélt Cseh Katalin a Gulyáságyú podcastban. A Momentumos EP-képviselő szerint 2024-ben egy DK vezette ellenzék nem fog tudni nyerni.

2024. 02. 19. 10:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elképesztően magabiztos vagyok, hogy tudom folytatni a munkám. Én képviselem a liberális frakciót, a legbefolyásosabb frakciót – mondta Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Gulyáságyú podcastben azon felvetésre, hogy már csak egy mandátumot jósolnak a Momentumnak az Európai Parlamentben (EP), Cseh Katalin pedig a második helyen szerepel a listán.

Cseh Katalin elképesztőn magabiztos
Cseh Katalin elképesztően magabiztosnak érzi magát. Forrás: Képernyőfotó

Cseh Katalin az adásban elmondta, hogy az Európai Parlamentet sokáig úgy tartották számon, mint egy politikai temetőt, ahova kiküldték azokat, akik kellemetlenek otthon. Szerinte azonban változás történt, ugyanis a pártok és a politikusok látták, hogy az EP-ben is lehet nagy áttöréseket elérni. 

Azt gondolom, hogy ha a magyar emberek érdekeiért akarok küzdeni, azt sokkal hatékonyabban tudom megtenni az EP-ben, mint a magyar törvényhozásban

– fogalmazott. Szerinte az EP-ben lehet elérni olyan változásokat, amelyek meg tudják védeni a magyar emberek jogait a kormánytól. Ennek kapcsán érdemes felidézni a Tűzfalcsoport korábbi vizsgálatát, amelyben Cseh Katalin európai parlamenti tevékenységét elemezték. A portál egyetlen olyan beadványt, felszólalást sem talált, amelyben Magyarország, a magyar emberek érdekeit vette volna védelmébe Cseh Katalin. A politikust olyan témák foglalkoztatták, mint 

  • az emberi jogok bangladesi helyzete, 
  • Iránban fogva tartott svéd állampolgárok és vietnámi önkéntes környezetvédők, 
  • Ahmed Manszúr emberijogvédő ügye az Egyesült Arab Emírségekben, 
  • az emberi jogok helyzetének romlása Algériában, 
  • valamint Yahaya Sharif Aminu nigériai énekes sorsa.

 

2022-ben még hitt a DK-val való együttműködésben

Gulyás Balázs kérdésére válaszolva Cseh Katalin elmondta, hogy a Momentum egy modern, progresszív-liberális párt. A Momentum politikusa szerint fontos, hogy minél világosabbá tegyék azt, hogy ők liberálisok, ugyanis ezen csapásirányok mentén kell kidolgozniuk politikájuk alapját. A magyar politikával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a rendszer, amit Orbán kiépített, egy autokratikus rendszer, és az a missziójuk, hogy ezt minél előbb megdöntsék. Világossá tette, hogy a szövetségesek keresésekor az vezérli, hogy miben látja a lehetőséget a változásra. 

Elmondta, hogy 2022-ben hitt abban, hogy minél szélesebb koalícióval ez menni fog, azonban hozzá tette, hogy voltak olyan részei ennek az összefogásnak, amelyek számára nem voltak teljesen komfortosak, mint például a DK vagy a Jobbik. 

Ezután Cseh rendesen odapirított Gyurcsányéknak is, ugyanis azt mondta, hogy 2024-ben egy DK vezette ellenzék nem fog tudni nyerni. Cseh Katalin azt is elmondta, hogy nem érti, miért kellene a fővárosban közös listára kerülnie a Momentumnak Gyurcsánnyal. – Legyen választás, legyen verseny, legyenek versengő víziók – fogalmazott.

 

Borítókép: Cseh Katalin (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.