Dömötör Csaba: Hosszú nap lesz a parlamentben + videó

Szavaznak majd Novák Katalin lemondó nyilatkozatáról és az új köztársasági elnökről.

2024. 02. 26. 13:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hosszú nap lesz a Parlamentben – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalára feltöltött videójában Dömötör Csaba. A Fidesz parlamenti államtitkára elmondta: a maratoni hosszúságú ülés egy órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ahol a miniszterelnök beszámol majd az elmúlt hetek, hónapok legfontosabb történéseiről, amire majd minden frakció reagálhat.

Szavazunk majd Novák Katalin lemondó nyilatkozatáról és az új köztársasági elnökről, Sulyok Tamásról

– emelte ki a politikus, majd hozzátette: kétharmados többség kell a megválasztásához, majd amikor a mai nap folyamán letette az esküt, akkor az ezt követő nyolcadik napon foglalhatja el a hivatalát. Addig az Országgyűlés elnöke, a házelnök látja el az elnöki feladatokat – mondta.

Dömötör Csaba elmondása szerint az Országgyűlés majd a házelnök helyett is kijelöl egy képviselőt, aki pedig őt helyettesíti.  

Ma szavaznak Svédország NATO-csatlakozásáról is, amely egy hosszú vita végére tesz pontot

– emelte ki az államtitkár, majd hozzátette: a nap végén pedig lesznek azonnali kérdések is, amelyen szintén részt vesz a miniszterelnök. 

 

Borítókép: Dömötör Csaba (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.