Egy 170 kilós beteg elszállításához kértek segítséget a mentők

Egy 60 év körüli, Pest vármegyei férfihoz érkeztek a mentők a hét elején. A csaknem 170 kilós beteget nem tudták biztonságosan lehozni a 4. emeletről, így az életmentők egy közeli edzőteremből kértek segítséget.

2024. 02. 07. 22:54
Budapest, 2017. április 23. A Förster-bérpalota belsõ udvara, ahol Bartók Béla zeneszerzõ és népdalgyûjtõ élt az apartmanház félemeletén 1922-tõl 1928-ig, valamint Amrita Sher Gil indiai-magyar festõmûvésznõ a harmadik emeleti lakásban született 1913-ban a Szilágyi Dezsõ tér 4. szám alatt. A bérpalota 1913-ban épült Kopeczek György tervei alapján, Vaskövi Förster Nándor építtette, a vasbeton gerendáit az osztrák Spittel cég vállalkozása készítette. A hatszintes épület a magyar szecesszió egyik legszebb darabja, melynek szecessziós kovácsoltvas díszei és üvegmozaikjai Róth Miksa mûhelyében készültek. A háznak két liftje és saját porszívórendszere volt. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőket a hét elején riasztották egy 60 év körüli, Pest vármegyei férfihoz, aki nehezen kapott levegőt – írta Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

A mentők perceken belül a helyszínre értek, majd emelt szintű ellátásban részesítették a csaknem 170 kilós beteget. Az életmentők nem voltak elegen, hogy biztonságosan kórházba szállítsák a férfit, így a közeli edzőteremben két férfi segítségét kérték.

A segítőkész férfiak óvatosan lehozták a 4. emeletről a hordágyon rögzített beteget, majd segítettek a mentőknek levinni a táskákat és a műszereket. A férfit végül stabil állapotban szállították kórházba a mentők, akik az alábbi Facebook-bejegyzésükben köszönték meg a segítséget:

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.