Embercsempészbanda tagjait fogták el Csongrádban

A főügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

2024. 02. 16. 9:14
Karnok Csaba
20231019 Ásotthalom Magyar Szlovák rendőrök tartóztattak fel migránsokat az 55-ös főút mellett. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták egy főként grúz elkövetőkből álló embercsempészcsoport tagjait, akik migránsok Törökországból Nyugat-Európába szállítását szervezték. Az ügyészség indítványozta két férfi és egy nő letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a két férfi tagja volt egy olyan, csaknem húsz grúz és azeri elkövetőből álló bűnszervezetnek, amely illegális határátlépők Törökországból Nyugat-Európába eljuttatását szervezte tavaly nyáron. A Szegedről irányított szervezetben a két őrizetbe vett férfi feladata a szerb–magyar határon átjuttatott migránsok Budapestre juttatása és ott – a továbbszállítás előtt – különböző depólakásokban történő elhelyezése volt. Az őrizetbe vett nő – a bűnszervezet egyik tagjának magyar származású felesége – felelt azért, hogy tisztára mossa a megszerzett pénzt. Bankszámlát nyitott, oda fizette be az illegális határátlépők által átadott pénzt, eddig csaknem 2,5 millió forintot.

A bűnszervezetben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés és pénzmosás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta 

– tudatta a főügyészhelyettes.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.