Fél évszázad után ismét járásbíróságot kapott a Rábaköz

A csornai hivatal az 1976-ig működő bírósági épületben kapott helyet.

2024. 02. 13. 8:05
null
Fotó: Toth Attila Hungary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Büszkék vagyunk, hogy újra Járásbíróság üzemel a Rábaközben – fogalmazott Gyopáros Alpár közösségi oldalán. A Fidesz országgyűlési képviselője azután tett közzé képeket a felújított épületről, hogy 

a Csornai Járásbíróság mintegy 45 év után ismét megkezdhette működését.

A bíróság korábbi közleményéből kiderül, 

a most átadott Járásbíróság illetékességi területe a Csornai, valamint a Kapuvári Járás egyes településeiből tevődik össze, és a térségben élő mintegy hatvanezer állampolgár bírósági ügyeinek intézésére terjed ki. 

Mint fogalmaztak, a Csornai Járásbíróság  az egykori, 1976 végéig működő bírósági épületben kapott helyet annak felújítása után. A beruházást a kormány 2021 decemberében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette.

 

Borítókép: Csornai Járásbíróság felújított épülete (Forrás: Gyopáros Alpár/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.