Fidesz: A gyermek sérthetetlen, kegyelemnek helye nincs!

A kormányra vár a feladat, hogy az erkölcsi rendet helyreállítsa.

2024. 02. 18. 7:53
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. február 17. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszéde után a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A jobboldal számára ez egyszerű mint a faék: pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem!” – idézte a miniszterelnök szavait Facebook-oldalán a Fidesz. Mint írták, a kormányra vár a feladat, hogy az erkölcsi rendet helyreállítsa, és a kialakult helyzetet jogilag is orvosolja. „A gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után. Kegyelemnek helye nincs!” – fogalmaztak a bejegyzésben.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, alkotmánymódosítást nyújtott be a miniszterelnök, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményért elítélt személy elnöki kegyelmet kaphasson.

Nagy visszhangot váltott ki, amikor nyilvánosságra került, hogy Novák Katalin államfő elnöki kegyelmet adott egy jogerősen elítélt egykori igazgatóhelyettesnek, aki segített a főnökének eltussolni, hogy szexuális visszaéléseket követett el kiskorúak sérelmére.

A bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét egyrendbeli bűnsegédként elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete és egyrendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntette miatt ítélték szabadságvesztésre, továbbá tiltották el a közügyektől és a foglalkozásától. Az elítélt 2021 óta töltötte büntetését, összesen egy év öt hónapot töltött büntetés-végrehajtási intézetben.

Tavaly március 31-től volt reintegrációs őrizetben, vagyis a büntetés-végrehajtási intézetet elhagyta, saját lakásában helyezték el, és elektromos távfelügyeleti eszközt szereltek fel rá. Erre bírói döntés alapján került sor, amelyben figyelembe vette személyes körülményeit, a büntetés végrehajtása során tanúsított magatartását is. A kegyelmi döntés időpontjában már nem tartózkodott börtönben.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.