Fogházba kerülhet egy sofőr, aki teherautójával halálra gázolt egy apát és gyermekét a kispesti zebrán

A telefonjára figyelt a gondatlan vezető.

2024. 02. 08. 18:20
rendőrautó, kék fény
Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/feny-jarmuvek-epuletek-auto-532001/
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy 31 éves férfi ellen, aki a zebrán gázolta halálra az átkelő apát és gyermekét a XIX. kerületben – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A gondatlan sofőr 2022. szeptember 21-én, tehergépkocsival utazott a Szabó Ervin utcában. A teherautóra rámpatükör is volt szerelve annak érdekében, hogy a jármű előtti holttér is belátható legyen. Torlódás alakult ki a Kossuth tér és Szabó Ervin utca kereszteződésében, ahol a belső forgalmi sávban úgy állt meg, hogy a teherautó elejével ráhajtott a zebrára, amivel a gyalogosok átkelését akadályozta. Így volt olyan gyalogos, aki a zebrán hátulról, és volt, aki – a zebráról letérni kényszerülve – elölről kerülte meg a járművet.

A gyalogos-átkelőhely előtt a járdán, kiskorú gyermeke kezét fogva várakozott egy édesapa, majd amikor látták, hogy a járművek állnak, több gyalogossal együtt ők is leléptek a zebrára. A várakozó autók előtt közben a forgalom megindult, a vádlott melletti, külső forgalmi sávban álló gépkocsi vezetője azonban észlelte a zebrán átkelő gyalogosokat, és megadta nekik az elsőbbséget.

Az édesapa a gyermekével elölről akarta megkerülni a vádlott zebrán álló járművét. A vádlott tisztában volt vele, hogy a tehergépkocsival a zebrán áll,

ennek ellenére a gyalogosforgalmat nem figyelte, ehelyett többször is a kezében tartott mobiltelefonjára pillantott.

Amikor felnézett, és látta, hogy megindult előtte a forgalom, nem nézett körül, és a rámpatükörbe sem tekintett bele, hogy a tehergépkocsi eleje előtti területet ellenőrizze. A telefonját a kezében tartva elindult, és emiatt nem vette észre a teherautót elölről kikerülő gyalogosokat. Az édesapa észrevette, hogy a teherautó elindult, ezért a gyermekével együtt futva próbált kitérni előle,

a vádlott azonban akkor már 16-19 kilométeres sebességre felgyorsulva, a jármű elejével elgázolta őket.

A sértettek a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a tehergépkocsi vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádiratban.

Borítókép: lllusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.