Gyöngyösi nem akar lemondani az újabb antiszemita-botrány miatt  + videó

Gyöngyösi Márton azt állíja, csak idézte, hogy Orbán Viktor cionista bérenc.

2024. 02. 09. 15:43
LAB_1945
Gyöngyösi Márton és Róna Péter Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak idézett valakitől – ezzel magyarázkodik a JobbiK-Konzervatívok elnöke legújabb antiszemita botrányval kapcsolatban. Nyilvánosságra került ugyanis Gyöngyösi Márton egy 2020-as Stummer Jánosnak szánt levélváltása, amiben azt írta: Orbán Viktor cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya.

A korábban az izraeli állampolgárokat nemzetbiztonsági kockázatnak nevező és a zsidó származású magyar országgyűlési képviselőket listázni kívánó Gyöngyösi Márton legújabb botrányával kapcsolatban most azzal magyarázkodik, hogy nem kell mindent antiszemitizmusnak tekinteni, legalábbis azt, ami szerinte nem az.

A pártelnöknek folyamatosan magyarázkodnia kell antiszemita megnyilvánulásai miatt. Izrael budapesti nagykövetsége és az Egységes Magyarországi Izrealita Hitközség egyaránt  elítélte a botrányos mondatok miatt Gyöngyösi Mártont. A politikus a Magyar Nemzetnek pedig nem válaszolt arra a kérdésére, hogy ő maga antiszemita kijelentésnek tartja-e azokat a szavakat, amiről azt állított, hogy csupán idézte azokat. Azt mondta: nem kívánja minősíteni és magyarázni azokat.

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke (Fotó: Ladóczki Balázs)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.