Eleonóra 2024. február 21.
logo

Halálos lakástűz tombolt Gombán, egy idős férfi az áldozat

Magyar Nemzet
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
2024.02.12. 14:52 2024.02.12. 15:03
Halálos lakástűz tombolt Gombán, egy idős férfi az áldozat

Egy idős férfi életét vesztette lakástűzben a Pest vármegyei Gombán – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A katasztrófavédelmet hétfőn kora délután értesítették arról, hogy egy elhunyt embert és egy korábbi tűz nyomait találták meg Gombán egy családi házban áll a közleményben.

A tűzoltók a helyszínre érkezésük után megállapították, hogy a Vár utcai, száz négyzetméteres családi ház hálószobájában volt tűz. Egy ágy és annak környezete égett korábban, tűzoltói beavatkozására már nem volt szükség. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul – tartalmazza a közlemény.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a tragédiával végződő lakástüzek áldozatai a legtöbbször egyedül élő idős emberek, ugyanakkor egy füstérzékelő készülék használatával, ami tűz esetén hangos sípolással jelzi a veszélyt, a hasonló esetek megelőzhetők lennének.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.