Hihetetlen meleg volt szombaton, a melegrekord is megdőlt

Szombaton is folytatódott a meleg időjárás, több melegrekord is megdőlt.

Forrás: Origo2024. 02. 11. 12:39
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeged külterületi állomásán 20,2 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek, ami egy fokkal magasabb, mint az Ásotthalmon 1958-ban mért 19,2 fokos napi rekord – írja az Origo.

Az éjszaka is igen meleg volt, Kiskunmajsán mindössze 12,8 fokig hűlt le a levegő, ez csaknem öt fokkal több Babócsa 2020-ban regisztrált 8,2 fokos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekordjánál.

A fővárosban is melegrekordok dőltek meg:

 Újpesten 18,4 fokot mértek a legmelegebb órákban szombaton, ez több mint két fokkal magasabb a Lágymányoson 2020-ban mért 16,3 fokos napi maximumnál.

Budapesten is szokatlanul enyhe volt az éjjel, Ferihegyen és Pestszentlőrincen is csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet, amik szintén napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekordok. A korábbi rekord 7 fok volt, amit Budapest Országút állomáson mértek 1966-ban. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.