Húsz évig élvezte a baloldal támogatását a gyermekotthon pedofil igazgatója

Karácsony Gergely pedig támogatta V. János kitüntetését a Fővárosi Közgyűlésen.

2024. 02. 26. 17:40
KARÁCSONY Gergely; DEMSZKY Gábor
Budapest, 2019. október 6. Demszky Gábor korábbi fõpolgármester (b) és Karácsony Gergely közös ellenzéki fõpolgármester-jelölt a szeptember 11-én elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építész, díszlet- és látványtervezõ sírjánál tartott megemlékezésen, 2019. október 6-án a Fiumei úti Sírkertben. A demokratikus ellenzék egykori tagja, volt SZDSZ-es politikus 70 évesen halt meg. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal nagyvonalúan elhallgatja, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóját Demszky Gábor nevezte ki, és a baloldal mindig megerősítette a pozíciójában. Karácsony Gergely pedig támogatta a kitüntetését a Fővárosi Közgyűlésben – reagált mai parlamenti felszólalásában a balos támadásokra a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté hozzátette: 

ne legyünk szűk látókörűek, ekkor senki nem tudta még, hogy ez az ember egy pedofil bűnelkövető

 – fogalmazott a politikus. Ennek a kitüntetésnek a visszavonásáról egyébként Kocsis Máté tájékoztatása szerint Tarlós István döntött, akit a baloldal most szintén gyakran emleget a kegyelmi ügy kapcsán. 

Mint arról lapunk beszámolt, a V. Jánosként hírhedtté vált bicskei pedofil igazgatót a Demszky Gábor vezette főváros 1990-től 2010-ig, húsz éven át tartotta folyamatosan a gyermekotthon élén, amelynek ebben az időszakban a fenntartója volt. 

A baloldali kormányzás idején annak ellenére sem mozdították el, hogy tudható: ekkoriban már több bűncselekményt elkövetett.

Ahogy arról az ATV még 2017-ben írt, V. János „2008 és 2016 között a gondozása alatt álló gyerekekkel, hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett, illetve őket arra törekedett rábírni. 2007 és 2011 között pedig rendszeresen szexuális abúzusnak tette ki a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat, és ezzel veszélyeztette erkölcsi, érzelmi fejlődésüket.”

Végül Vásárhelyi ellen csak a kormányváltás után, 2011-ben indult nyomozás,

amely akkor még a vallomások visszavonásával végződött. Az igazgatót 2016-ban függesztették fel, és ahogy a Magyar Nemzet február 9-én megírta, a büntetőeljárás során kiderültek a férfi homoszexuális hajlamai is. 

Erről azonban, csakúgy, mint Vásárhelyi Demszkyék általi folyamatos kinevezéseiről, a balliberális média hallgat. Sőt, Gyurcsány Ferencék az ügyben tüntetést is szerveztek, miközben Gyurcsányék is részt vettek a Demszky mögötti koalícióban.

Nem ez az első ilyen gyurcsányi kétszínűség.

A gyermekpornográfia miatt elítélt Kaleta Gábor ugyanis 2007-től a Gyurcsány-kabinet diplomatájaként Los Angeles-i konzulként szolgált, mégis visszatérően csak a Fideszhez próbálja kötni a Demokratikus Koalíció.

A fiatalkorúakat molesztáló Sípos Pált pedig 2006-ban Bozóki András, a Gyurcsány-kormány nemzeti kulturális örökség minisztere a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki.

Borítókép: Demszky Gábor és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.