Keményen beleszállt Karácsony Gergelybe egy ellenzéki vezető

Ungár Péter szerint a főpolgármester olyan fejlesztést jelentett be, amit már évekkel ezelőtt ígért.

2024. 02. 08. 19:47
null
Budapest, 2023. november 29. Kerékpárút a Szent István körúton 2023. november 29-én. Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP elnöke, Ungár Péter keményen bírálta Karácsony Gergelyt a Nagykörút felújítása kapcsán. Ungár emlékeztetett: a főpolgármester már évekkel ezelőtt is beígérte a terület fejlesztését.

Karácsony Gergely 2021-ben olyan tervekkel rukkolt elő, amelyek szerint városi autópályából zöld, élhető, ugyanakkor pezsgő városi tengellyé alakítaná a fővárosi önkormányzat a Nagykörutat. A Népszava 2021-es cikke szerint a tervezési folyamat már 2020-ban elkezdődött, ennek részeként elsőként a városlakók többségének elfogadható célokat szerettek volna meghatározni.

Azonban Karácsony Gergely ma ismét bejelentette, hogy egy zöld, élhető városnegyedet kíván varázsolni a Nagykörútból, a fejlesztés tervezését pedig még idén megkezdik.

A főpolgármester bejegyzése szerint a végső cél, hogy egy egészségesebb, biztonságosabb, tisztább és zöldebb, azaz egy élhető és élettel teli Nagykörút létesüljön, ennek érdekében pedig most szándéknyilatkozatot írtak alá az érintett kerületek polgármestereivel a VII. kerületi kihelyezett kabinetülésen.

Borítókép: Kerékpárút a Szent István körúton (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.