Kezdődik a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése

A tanácskozás Orbán Viktor felszólalásával kezdődik.

2024. 02. 21. 17:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan kezdődik a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője, Kocsis Máté. 

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, ma kezdődik Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kétnapos kihelyezett frakcióülése. Kocsis Máté egy korábbi bejegyzésben jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását február 21–22. között tartják. A Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy

szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Jellemzően a tanácskozás másnapján sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté és Simicskó István, a két kormánypárti frakcióvezető.

Az ülés jelentőségét az is növeli, hogy kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag. Kocsis Máté a napokban jelezte, hogy kezdeményezte a házelnöknél, hogy tűzze napirendre Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.